Kajsa Vala

NYHED: PR 1.6 2018 bookes Kajsa Vala af PDH Booking. Mayday Music varetager dog alle bookede koncerter i 2018 ligesom Roars andet firma pladeselskabet Songcrafter Music bliver tæt samarbejdspartner på Valas næste album som udkommer i oktober 2018 ------ Dansk / islandske Kajsa Vala er en vidunderlig blanding af rock, folk og country, men også med en snært af nordisk melankoli over sig - referencerne tæller alt fra Sheryl Crow til Lucinda Williams, Emmylou Harris og Patty Griffin. Hun er en rasende dygtig guitarist, som håndterer alt fra dobro til elguitar, og stemmen er stærk og sårbar på een gang. Live har hun et fabelagtigt velspillende band, der vinder nye tilhørere overalt hvor de kommer frem. Kajsa Vala spillede en meget vellykket DK tour i marts 2018 og deres koncert på SPOT i maj 2018 fik 5 store flotte stjerner i GAFFA. I løbet af sommeren indspilles næste album som udgives op til en halvanden måned lang efterårstour med start i oktober.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Kajsa Vala udgav i sommeren 2016 mini-albummet “Kajsa Vala”, som er indspillet dels i Nashville, hvor hun har boet i flere perioder, og dels i hjembyen Aarhus med Dennis Ahlgren (Tina Dickow) bag pulten.

Balladen Saint Cecilia fra albummet blev udvalgt som soundtrack til ungdomsfilmen “EN-TO-TRE-NU”, og flere numre fra pladen har fået flot rotation på DR P4. Siden da er det blevet til livekoncerter over hele landet og optrædener på bla. Jelling MusikFestival og SPOT Festival. Kajsa Vala er blevet kendt for sine fantastisk medrivende koncerter, hvor det fem mand store og virkeligt sammenspillede orkester leverer glødende guitarsoloer, storslået korsang og smukke ballader. Kajsa Vala har netop været i studiet for at indspille et par nye numre. Første single fra den kommende plade “Let the Dust Fall” udkom 27. oktober 2017 og blev spillet flittigt på DR P4. 2. Single “Here Comes Winter” udkom 9. februar med fin airplay, og blev samtidig startskuddet til en månedlang forårstour i Danmark for bandet.

Live anmeldelser:

GAFFA ***** 
 “..i den alt for korte halve time, koncerten varede, ejede Vala simpelthen salen og blæste gang på gang toppen af de mange publikummers hjerneskaller.” (SPOT Festival, 12. maj 2018)

GFR *****
“Kajsa Vala indledte sin vinter/forårs-tour på hjemmebanen med en overbevisende opvisning af vellydende americana.” (Radar, 8 februar 2018)

GAFFA *****
“Overlegne Kajsa Vala overvinder alt” (SPOT Festival 2017)

Musikblogger ****
“Kajsa Vala rundede flot koncert af med kor og guitar på Jelling” (Jelling Musikfestival 2017)


Let the Dust Fall – single:

Bands of Tomorrow (27.10.17)
“Aarhusianske Kajsa Valas nye single er en ubetinget hyldest til kærligheden. Med sin dejlige stemme og sit velspillende orkester indrammer hun med singlen den nerve og ånd, man også kan opleve hos bandet i live-sammenhænge.”


Album anmeldelser:

GAFFA ****
“Numre som Trail of Hearts og Prodigal Son skiller sig positivt ud – de er ligefremme, fængende og fine – og man forstår, hvorfor førstnævnte folk-pop-ballade blev valgt som single-udspil. Dét nummer er albummets absolut bedste, skarpt forfulgt af balladerne, All in Good Time”og St. Cecilia. Albummet er som helhed stilsikkert og smukt”

33 Plus
“Første singlen “Trail Of Hearts” går med sin mere poppede indpakning rent ind, men også numre som “Makes The World Go Round”, “Higher” og “Hurricane” gør indtryk. De har en dejlig rå lyd og en nerve, som minder om når Steve Earle er bedst.” (29. juli 2016)

GF Rock ****
”I det hele taget er Kajsa Vala behageligt selskab at have på anlægget. Sangene er gennemgående velskrevne, Vala synger godt, musikerne kan deres kram og produktionen er som den skal være, og Vala skiller sig positivt ud i en genre, der er tætbefolket.” (Jonas Strandholdt Bach, 9. august 2016)