Kajsa Vala

Dansk / islandske Kajsa Vala er en vidunderlig blanding af rock, folk og country, men også med en snært af nordisk melankoli over sig - referencerne tæller alt fra Sheryl Crow til Lucinda Williams, Emmylou Harris og Patty Griffin. Hun er en rasende dygtig guitarist, som håndterer alt fra dobro til elguitar, og stemmen er stærk og sårbar på een gang. Live har hun et fabelagtigt velspillende band, der vinder nye tilhørere overalt hvor de kommer frem. Senest har de vundet Fatter Eskil Prisen på 25.000 kr. + optræden på SPOT Festival igen næste år, og GAFFA har netop nomineret deres koncert på SPOT i 2017 til en af de bedste festival koncerter hele året.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Kajsa Vala udgav i sommeren 2016 mini-albummet “Kajsa Vala”, som er indspillet dels i Nashville, hvor hun har boet i flere perioder, og dels i hjembyen Aarhus med Dennis Ahlgren (Tina Dickow) bag pulten.

Balladen Saint Cecilia fra albummet blev udvalgt som soundtrack til ungdomsfilmen “EN-TO-TRE-NU”, og flere numre fra pladen har fået flot rotation på DR P4. Siden da er det blevet til livekoncerter over hele landet og optrædener på bla. Jelling MusikFestival og SPOT Festival. Kajsa Vala er blevet kendt for sine fantastisk medrivende koncerter, hvor det seks mand store og virkeligt sammenspillede orkester leverer glødende guitarsoloer, storslået korsang og smukke ballader. Kajsa Vala har netop været i studiet for at indspille et par nye numre. Første single fra den kommende plade “Let the Dust Fall” udkom 27. oktober 2017 og bliver spillet flittigt på DR P4. 2. Single “Here Comes Winter” rammer gaden fredag den 9. februar.

Live anmeldelser:

GFR ***** Kajsa Vala indledte sin vinter/forårs-tour på hjemmebanen med en overbevisende opvisning af vellydende americana. http://www.gfrock.dk/kajsa-vala-radar-8-2-2018/

GAFFA ***** “Overlegne Kajsa Vala overvinder alt” (SPOT Festival 2017)
http://gaffa.dk/anmeldelse/117191/overlegne-kajsa-vala-overvinder-alt/

Musikblogger **** “Kajsa Vala rundede flot koncert af med kor og guitar på Jelling” (Jelling Musikfestival 2017)
http://www.musikblogger.dk/jf17-kajsa-vala-rundede-flot-koncert-kor-guitar-paa-jelling-festival/


Let the Dust Fall – single:

Bands of Tomorrow (27.10.17)
“Aarhusianske Kajsa Valas nye single er en ubetinget hyldest til kærligheden. Med sin dejlige stemme og sit velspillende orkester indrammer hun med singlen den nerve og ånd, man også kan opleve hos bandet i live-sammenhænge.”
http://bandsoftomorrow.com/let-the-dust-fall-en-ubetinget-hyldest-til-kaerligheden/


Album anmeldelser:

GAFFA ****
“Numre som Trail of Hearts og Prodigal Son skiller sig positivt ud – de er ligefremme, fængende og fine – og man forstår, hvorfor førstnævnte folk-pop-ballade blev valgt som single-udspil. Dét nummer er albummets absolut bedste, skarpt forfulgt af balladerne, All in Good Time”og St. Cecilia. Albummet er som helhed stilsikkert og smukt”
http://gaffa.dk/anmeldelse/109081/stilsikker-og-smuk-americana-fra-aarhus/

33 Plus
“Første singlen “Trail Of Hearts” går med sin mere poppede indpakning rent ind, men også numre som “Makes The World Go Round”, “Higher” og “Hurricane” gør indtryk. De har en dejlig rå lyd og en nerve, som minder om når Steve Earle er bedst.” (29. juli 2016)
https://www.facebook.com/33plusmusik/?fref=nf#

GF Rock ****
”I det hele taget er Kajsa Vala behageligt selskab at have på anlægget. Sangene er gennemgående velskrevne, Vala synger godt, musikerne kan deres kram og produktionen er som den skal være, og Vala skiller sig positivt ud i en genre, der er tætbefolket.” (Jonas Strandholdt Bach, 9. august 2016)
http://www.gfrock.dk/kajsa-vala-kajsa-vala/