Marius Ziska

Færøske Marius Ziska fik med den seneste albumudgivelse “Home / Heim” sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af turneer i Tyskland, Rusland og Danmark. Netop nu er bandet i fuld gang med at indspille opfølgeren, og første single "Silvurlin" udkommer 26. januar 2018.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Marius Ziska er først og fremmest en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn.

Home /Heim er udformet som en dobbelt EP med en engelsk og en færøsk side, og på trods af de to forskellige sprog, fremstår albummet ekstremt helstøbt. Marius Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 – en for “Årets Sanger” og en for “Årets Sang” med singlen “Going Home”. Netop dette nummer forelskede den danske instruktør Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”.

 

GAFFA skrev om pladen:

“Home/Heim, kan blive dét, der baner vej for både personens og orkesterets internationale gennembrud. For selv om halvdelen af Home/Heims beskedne otte numre synges på færøsk (resten på engelsk), er albummets sound i dén grad international. Vel genkender man den nordatlantiske melankoli i såvel sang som musik, men samtidig er der så absolut en international dimension over alle otte numre, en storladenhed og noget bredt tilgængeligt” (Ivan Rod, 29. april 2015)

Marius Ziska – lead vokal , guitarer
Hedin Ziska Davidsen – lead guitar, kor
Allan Tausen – keys, kor
Brandur Jacobsen – trommer, kor
Mikael Blak – bas