Martin Høybye

I en tid, hvor mange kunstnere vælger den gode gamle vinyl til at supplere download og streaming, gik Martin Høybye anderledes til værks på sin nyeste udgivelse og koblede et mindst lige så velafprøvet medie med musikken – nemlig romanen. Med bogen i hånden kan man streame eller downloade albummet fra sin favorittjeneste, og så går fortællingen ellers derudad.

Download

Artist info

Foredrag og koncerter i 2018

Website
Facebook

Martin Høybye er en erfaren sangskriver og kunstner med seks studie albums i bagkataloget og kreative samarbejder med en lang række artister fra ind- og udland, herunder Kevin Welch, Henning Kvitnes, Jeff Cohen og Henning Stærk, bare for at nævne et par stykker.

I januar 2016 udgav han sin første bog, For alt i verden, og det tilhørende musikalbum For the World. De to værker udgør en hybrid – en musikroman. Høybye blev i november 2016 nomineret til en DMA Folk for “Årets Folk Sangskriver” for musikken.

Høybye har nu lavet et musik-foredrag, hvor han fortæller om bogen og den særlige kobling til musikken og samtidig spiller nogle af sangene live.

 For alt i verden
handler om svigt, psykopater, brændende kirker og ulykkelig kærlighed. Men også om landskaber, venskaber, indsigter og livgivende møder mellem mennesker. Vi følger Thøger, der vokser op i provinsen i 70’erne. Kernefamilien går i opløsning, og han ender på et socialpædagogisk opholdssted, der er en Pandoras æske af skæbner. Her begynder Thøger at spille musik, og den bliver en kompasnål, efter en voldsom hændelse sender ham ud på en spontan dannelsesrejse med guitaren i hånden. Sværdslagene med kærligheden lægger sig som et underliggende eksistentielt spor, mens Thøger lidt efter lidt finder sin stemme som sangskriver, og ringen endelig sluttes på den anden side af Atlanten. I periferien tegnes et billede af det danske samfund op igennem 70’erne, 80’erne og 90’erne.

”Jeg trækker på arvesølvet i beskrivelsen af tiden og opvækstmiljøet, men Thøger er en fiktiv hovedperson. Han har sider af mig og sider af mange andre mennesker, men han er helt sin egen,” siger Martin Høybye.

På den tilhørende plade For the World bevæger sangeren sig i den amerikanske sangskrivertradition. Man hører ham både alene med guitaren, som i den tekstlige mavepumper Unlie Your Lies, og med band på sange som Out of This og Fall. Når han optræder med sin ”bogplade” er det enten med det helt enkle set-up: ’en mand og en guitar’ eller som duo med bassist eller percussionist.