Artist

Virkelig

Lækker guitarbaseret, norsk indie-rock

Tourperiode

onsdag 4. oktober – søndag 8. oktober 2023


Virkelig er lækker, melodisk og guitarbaseret indie rock med klare referencer til den engelske rockscene i 80´erne og 90´erne og navne som The Cure, The Smiths og Oasis, men også REM, The War on Drugs og The National eller svenske Kent. Bandet består af et hold gode venner fra området omkring Bodø i Nordnorge, som med en enkelt undtagelse, har spillet sammen, siden de var 15 og altid har elsket ideen om at være et band – at øve meget og være meget sammen – og det kan høres! De spiller ganske enkelt fremragende sammen, og musikalsk har de en sjælden evne til at kombinere fængende guitar hooks med et solidt drive fra bas og trommer ført an af stærke norske tekster om det at være ung idag.

Efter at have tilbragt det sidste års tid i studiet med indie legenden Chris Walla fra Death Cab for Cutie som producer er Virkelig nu klar med deres 3. album “For ung til å vær trist”.

Processen med den nye plade startede i sommeren 2021 i legendariske Ocean Sound Recordings, som ligger direkte ud til havet i Ålesund. Herfra tog bandet de nyskrevne sange med til en ombygget lade i Surnadal og i tre definerende uger i selskab med Chris Walla blev kursen stukket ud for den nye plade, hvor en mere guitardrevet tilgang definerede både selve sangskrivningen og produktionen.

Forsanger og sangskriver Tobias Aamodt fortæller om tankerne bag numrene på den nye plade:

“I efteråret 2020 var jeg isoleret og trist, og så mit eget liv slå sprækker. Ud fra den grundstemning voksede “For ung til å vær trist” pludselig frem og blev et slags melankolsk mantra for både mine egne følelser, og hvad jeg så min egen generation stå i – verdenskriser, tunge udfordringer i samfundet og frihedsberøvelser. Det gav mig lyst til at kaste lys på forskellige aspekter af at være et ungt menneske”

Virkelig har tidligere udgivet to plader og har spillet på flere af Norges største festivaler.
Debutalbummet “Lykke til i livet” kom i 2018 og placerede bandet i det norske musiklandskab som et eftertragtet guitar band, og pladen blev nomineret til P3 Gull og de optrådte i TV- showet Lindmo og fik massiv airplay på NRK. I 2020 kom opfølgeren “”Lengsel blir til gjemsel”, med en mere synth baseret tilgang og med navne som Joy Division, New Order og Simple Minds som inspirationskilder, og den blev kåret til en af årets bedste plader af både Dagbladet og NRK P13.

“For ung til å vær trist” udkom 24. februar, og Virkelig spiller sine første danske koncerter fra 4. oktober – 8. oktober 2023.

Anmeldelser Virkelig:

Knallgoe låter på rekke og rad (Popklikk, 27. feb. 2023)

***** Vellykket gitarpop-album (Disharmoni, 27. feb. 2023)

***** Disse gutta er for unge til å forbli triste (Rune Slyngstad, Avisa Nordland, 27. feb. 2023)