CS Nielsen

CS Nielsen er sangskriver, sanger og guitarist. Igennem en omfattende koncertvirksomhed i ind- og udland og med tre kritikerroste og prisnominerede pladeudgivelser Jericho Road (2016), Man of the Fall (2012) og Against the Dying of the Light (2007) har han etableret sig som en markant dansk ambassadør for americana/roots/country/folk-musikken – samt som en historiefortæller med stor poetisk og musikalsk tæft. CS Nielsen er netop blevet nomineret til en Danish Music Award som "Årets Folk Sangskriver" for sangene på Jericho Road.

Artist info

Tour periode: Hele 2020 - solo, duo eller trio

Facebook

I de 10 år der er gået siden debutalbummet “Against the Dying of the Light” har CS Nielsen spillet hundredevis af koncerter i dagligstuer, fængsler, kirker og på spillesteder og festivaler både i Jylland, Texas, Holland og Grønland. Efter udgivelsen af  “Jericho Road” blev han inviteret til Folk Alliance i USA.

CS Nielsen er født på Samsø i 1977 og har igennem sit liv og musikalske virke været tiltrukket af tilværelsens og kulturens store og små fortællinger, gåder og paradokser. Dette kommer til udtryk i et engelsksproget tekstunivers, som med patos og humor forener mytologien med det dybt personlige – sangene beskæftiger sig med længsel og savn, ansvar og afmagt, tro, håb og kærlighed, tvivl, døden, livets landevej og andre eksistentielle temaer. Musikken er enkel og melodiøs. Inspirationen fra de gamle amerikanske folkemusiktraditioner resonerer i CS Nielsen og hans sange.

 

Et par anmelder udpluk:

“Helt i tråd hermed introduceredes en sang som en hilsen til forbillederne ”Kain, Judas og Hank Williams”. Leveret med sangerens uforlignelige, underspillede jyske humor. En slags noir Niels Hausgård, om man vil. Han blev i øvrigt også nævnt undervejs. Sammen med Rilke, Baudelaire og andre henfarne poeter. Nielsen er en belæst mand, ingen tvivl om det, men det er karakteristisk for hans særlige take på countrymusikken, at den er dybsindig uden at blive højpandet. (liveanmeldelse fra Jam Days, Odense – 9. august 2019. ***** Christoffer Henneberg, GAFFA)

“Fra første tone af den stærke åbner, ’20th Century’, fik vi anskuelsesundervisning i, hvor stærk CS Nielsens vokal er. Hints af Orbinson var første indtryk, men siden hen i løbet af aftenen var det vitterligt som at høre Johnny Cash inden hans stemme svigtede ham. Mildest talt fremragende!”
(Live-anmeldelse fra Radar, Aarhus – 16. november 2016. ***** Troels-Henrik Balslev Krag, GF Rock)

”Jericho Road er CS Nielsen tredje album, er produceret af Kim Hyttel, og der er tilstræbt en enkel lyd, hvor hver enkelt tone har en vægtig lyd. Og med CS Nielsens dybe og alvorstunge røst ser man de mange skæbner direkte i øjnene på et album, der tager det med livet alvorligt. I sit næsten kulderystende sangforedrag kommer CS Nielsen ganske tæt på forbilledet Johnny Cash uden at tage noget fra Nielsens sange.”
(Jan Opstrup Poulsen, **** GAFFA, 28.10 2016)

“Dark and brooding, but majestic in inception and execution, this is a strong piece of traditional Americana that is well worthy of all the plaudits that should be coming its way. “(Adam Jenkins, FATEA, dec. 2016)

“En rigtig flot opfølger til Man of the Fall, og et spændende udspil, der gør at man også glæder sig til det næste – og samtidig betyder at vurderingen lander på 5 fortjente stjerner, som står og glimter mens man dykker længere og længere ind i universet.” (Dennis S. L. Jørgensen, ShoutOutMusic, 5. december 2016)