Marius Ziska

Færøske Marius Ziska er først og fremmest en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn. Marius Ziska fik med albumudgivelsen “Home / Heim” i 2015 sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af turneer i Tyskland, Rusland og Danmark. Opfølgeren "Portur" udkom i juni 2018 og blev fulgt op af en række vellykkede koncerter i DK i juni, september og november samt flotte anmeldelser i både Tyskland, DK og Færøerne. Bandet vandt en "Faroese Music Award" for Årets album i marts 2019 og spillede i april en to uger lang succesfuld tour i Tyskland.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 – en for “Årets Sanger” og en for “Årets Sang” med singlen “Going Home” fra albummet “Home / Heim”, som sikrede ham det store gennembrud i hjemlandet. Netop dette nummer forelskede den danske instruktør Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”.

Med det nye album “Portur” som udkom 15. juni 2018 har bandet taget et skridt i en ny retning og skabt et rent færøsk album, som produktionsmæssigt går mere i retning af et band som “The War On Drugs”. Pladen er da også mastereret af Greg Calbi i New York, som netop arbejder med navne som netop The War On Drugs, The National og Cigarettes After Sex. Live er Marius Ziska mere et band end nogensinde med en storslået og lækker lyd og en dynamik med sans for selv de mindste detaljer i lydbilledet.

Bands of Tomorrow:
“Igennem en blanding af bandets melankolske og melodiske udtryk og forsanger Hans Marius Ziska’s smukke, til tider nærmest Bon Iver-agtige stemme, har gruppen skabt et lækkert, gennemtænkt og helstøbt album der både pirrer til ens nysgerrighed og giver stof til eftertanke. Med det nye album i bagagen, vil en live-concert med den færøske femkløver sandsynligvis være noget for dig, der har smag for lækre toner, melankoli og smuk vokal.” (Christoffer Nielsen, August 30th 2018)

 Guten Hören Ist Wichtig:
“Nehmt Euch ein wenig Zeit für dieses Album, es wird es Euch danken.” (December 19th 2018)

Beehype:
“The uncrowned king of insanely good indie pop/rock is back, and once more we’re up for a treat.” (Hergeir Staksberg, April 3th 2018))

We Love Nordic:
“Fresh new music from the man from the Faroe Islands: Silvurlin is a song in the best Marius Ziska mood – mid-tempo sounds with floating sounds, electric guitars and in a melancholic vibe that support his singing.
Sometimes he is singing in english, sometimes in his native language – and again we think, this works the best because it brings the landscape of his home island in perfect notes.” (Von Thosten, 2. feb. 2018)

GFR:
“Og stemning er der masser af på Portur. Musikalsk er det relativt luftig pop/rock, der trækker tråde til navne som førnævnte Sigur Ros, Bon Iver og Coldplay. Åbneren ‘Silvurlín’ læner sig mest mod førstnævnte, og er virkelig flot forløst. Det lyder ganske enkelt smukt når Ziska folder sin fine vokal ud, og underlægningen er brusende og storladen, uden det kammer over.” (Jonas bach, 29. juni 2018)

GAFFA:
“Home/Heim, kan blive dét, der baner vej for både personens og orkesterets internationale gennembrud. For selv om halvdelen af Home/Heims beskedne otte numre synges på færøsk (resten på engelsk), er albummets sound i dén grad international. Vel genkender man den nordatlantiske melankoli i såvel sang som musik, men samtidig er der så absolut en international dimension over alle otte numre, en storladenhed og noget bredt tilgængeligt” (Ivan Rod, 29. april 2015)

Marius Ziska – lead vokal, guitar
Hedin Ziska Davidsen – lead guitar, keys, kor
Allan Tausen – keys, bas, guitar, kor
Brandur Jacobsen – trommer, kor
Mikael Blak – bas, keys