Marius Ziska

Færøske Marius Ziska er først og fremmest en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn. Marius Ziska fik med albumudgivelsen “Home / Heim” i 2015 sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af turneer i Tyskland, Rusland og Danmark. Det rent færøske album "Portur" udkom i 2018 til flotte anmeldelser i både Tyskland, DK og Færøerne og en række livekoncerter i alle tre lande. Bandet vandt en "Faroese Music Award" for "Årets Album" i 2019 og spillede i april en to uger lang succesfuld tour i Tyskland og i september i Danmark. 2020 bød på to nye singler "Falli Til Jarðar" og "Lion" samt en DK tour i februar. Siden da har bandet koncentreret sig om indspilningerne til det nye album som forventes på gaden i efteråret 2022.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 – en for “Årets Sanger” og en for “Årets Sang” med singlen “Going Home” fra albummet “Home / Heim”, som sikrede ham det store gennembrud i hjemlandet. Netop dette nummer forelskede den danske instruktør Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”.

Med det rent færøske album “Portur”, der udkom i 2018 har bandet taget et skridt i en ny retning, som produktionsmæssigt går mere i retning af et band som “The War On Drugs”. Pladen er da også mastereret af Greg Calbi i New York, som netop arbejder med navne som netop The War On Drugs, The National og Cigarettes After Sex. Live er Marius Ziska mere et band end nogensinde med en storslået og lækker lyd og en dynamik med sans for selv de mindste detaljer i lydbilledet.

Live anmeldelser:

Rootszone:

“Man må tage hatten af for den færøske singersongwriter Marius Ziska, der beviste at han er tro mod sit modersmål. Den sympatiske og næsten generte musiker præsenterede sin musik uden de store armbevægelser. Men med en stor inderlighed og følsomhed præsenterede han og bandet deres numre, selv om de fleste ikke forstod teksten. Men man blev revet med af stemningen og måden han fortolkede sine sange på.” (Per Dyrholm, February 10th 2020)

Pressefotos.dk:

“Den mand har en fantastisk stemme. Han skriver smukke og følelsesladede sange, og med band lægger han et par velvalgte rockdimensioner til sin luftige folkagtige stil – det klæder sangene. De er beviset for, at musik er et internationalt sprog, for vi er ikke mange udenfor Færøerne, der forstår et ord af, hvad der bliver sunget. Og alligevel giver det hele mening. “ (Kurt Helge, February 15th 2020)

Album & Single reviews

Good because Danish

“Something very special just arrived from the Faroe Islands and we are over the moon excited to share it with you. We are happy to premiere Marius Ziska ‘s music video to the new single “Falli Til Jarðar” (Faroese for “Fall to the Ground”) today!” (Mirjam, January 16th 2020)

Bands of Tomorrow:
“Igennem en blanding af bandets melankolske og melodiske udtryk og forsanger Hans Marius Ziska’s smukke, til tider nærmest Bon Iver-agtige stemme, har gruppen skabt et lækkert, gennemtænkt og helstøbt album der både pirrer til ens nysgerrighed og giver stof til eftertanke. Med det nye album i bagagen, vil en live-concert med den færøske femkløver sandsynligvis være noget for dig, der har smag for lækre toner, melankoli og smuk vokal.” (Christoffer Nielsen, August 30th 2018)

 Guten Hören Ist Wichtig:
“Nehmt Euch ein wenig Zeit für dieses Album, es wird es Euch danken.” (December 19th 2018)

Beehype:
“The uncrowned king of insanely good indie pop/rock is back, and once more we’re up for a treat.” (Hergeir Staksberg, April 3th 2018))

We Love Nordic:
“Fresh new music from the man from the Faroe Islands: Silvurlin is a song in the best Marius Ziska mood – mid-tempo sounds with floating sounds, electric guitars and in a melancholic vibe that support his singing.
Sometimes he is singing in english, sometimes in his native language – and again we think, this works the best because it brings the landscape of his home island in perfect notes.” (Von Thosten, 2. feb. 2018)

GFR:
“Og stemning er der masser af på Portur. Musikalsk er det relativt luftig pop/rock, der trækker tråde til navne som førnævnte Sigur Ros, Bon Iver og Coldplay. Åbneren ‘Silvurlín’ læner sig mest mod førstnævnte, og er virkelig flot forløst. Det lyder ganske enkelt smukt når Ziska folder sin fine vokal ud, og underlægningen er brusende og storladen, uden det kammer over.” (Jonas bach, 29. juni 2018)

GAFFA:
“Home/Heim, kan blive dét, der baner vej for både personens og orkesterets internationale gennembrud. For selv om halvdelen af Home/Heims beskedne otte numre synges på færøsk (resten på engelsk), er albummets sound i dén grad international. Vel genkender man den nordatlantiske melankoli i såvel sang som musik, men samtidig er der så absolut en international dimension over alle otte numre, en storladenhed og noget bredt tilgængeligt” (Ivan Rod, 29. april 2015)

Marius Ziska – lead vokal, guitar
Hedin Ziska Davidsen – lead guitar, keys, kor
Allan Tausen – keys, bas, guitar, kor
Brandur Jacobsen – trommer, kor
Mikael Blak – bas, keys
Magnus Jóhannesen – keys